ОЗХЗ назвала речовину, яка застосовувалася в Сирії

Читать на русском
У сирійській провінції Ідліб на початку лютого 2018 року був використаний хлорин як хімічна зброя.

У сирійській провінції Ідліб на початку лютого 2018 року був використаний хлорин як хімічна зброя.

Як передає «Слово і Діло», про це в середу, 16 травня, в своєму прес-релізі заявила міжнародна Організація із заборони хімічної зброї.

Велика Британія дала 24 години для роз'яснення ситуації з розслідуванням хіматак у СиріїЛондон запросив секретаріат ООН протягом 24 годин роз'яснити для членів Ради Безпеки ситуацію з розслідуванням резонансної хімічної атаки в місті Дума під Дамаском.

«Місія пошуку фактів (FFM) Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) підтвердила, що 4 лютого 2018 року в місті Саракіб, у сирійській провінції Ідліб, імовірно, був використаний хлорин як хімічна зброя», – йдеться в повідомленні.

Висновки були зроблені, зокрема, завдяки двом діжкам, в яких попередньо був хлорин, а також за численними свідченнями від постраждалих і зробленими пробами в районі використання хімічної зброї.

Зазначається, що мандат Місії пошуку фактів полягає в тому, щоб з'ясувати використання ядерної зброї або токсичних хімікатів. Місія не встановлює відповідальних за здійснення ймовірних атак.

Нагадаємо, експерти ОЗХЗ зібрали зразки в сирійській Думі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: