Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Львова
  • Голова партії "Самопоміч"

Садовий пообіцяв забезпечити 90 тис. львівських пенсіонерів пільгою в межах комунального транспорту

16 лютого 2018 року міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що міська влада Львова прийняла рішення власними зусиллями забезпечити 90 тисяч львівських пенсіонерів пільгою на перевезення в межах комунального транспорту. В рік місту це коштує 180 мільйонів гривень. На сьогодні львівські пенсіонери їздять безкоштовно лише в громадському транспорті, який знаходиться у власності громади. Це стосується електротранспорту і тих автобусів, де приватники почали брати гроші.
Виконано
Сказано 16 лютого 2018 р.

Джерело

  • http://city-adm.lviv.ua/news/city/transport/246229-miska-vlada-lvova-pryiniala-rishennia-vlasnymy-zusylliamy-zabezpechyty-90-tysiach-lvivskykh-pensioneriv-tsiieiu-pilhoiu-v-mezhakh-komunalnoho-transportu-a-sadovyi
  • https://www.youtube.com/watch?v=xl0cYrLP0-s
  • https://www.youtube.com/watch?v=7YQQBpEWgdc
  • https://city-adm.lviv.ua/news/city/transport/255047-vykonkom-pohodyv-vydilennia-koshtiv-na-kompensatsiiu-perevezennia-pilhovykiv-ta-pidhotovku-mista-do-zymy
  • https://www.youtube.com/watch?v=zioypKlcRH8
  • https://wz.lviv.ua/news/381164-yakshcho-pidvyshchat-taryf-za-proizd-kazhut-u-merii-to-pensionery-izdytymut-bezkoshtovno
  • https://zaxid.net/privatni_perevizniki_pogodilis_bezkoshtovno_perevoziti_pensioneriv_n1470887

Результат

29 травня 2018 року мер Львова Андрій Садовий прокоментував позицію мерії щодо монетизації пільг за перевезення. Міський голова зазначив, що цього року в бюджеті міста кошти не передбачені, відтак, монетизацію будуть передбачати вже з наступного року (відео).

12 червня 2018 року мер Львова прокоментував інформацію щодо перевезень пільгових категорій громадян у міському громадському транспорті. Мер зазначив, що місто передбачає кошти на компенсацію перевізникам, а комунальні перевізники продовжуватимуть перевозити пільговиків надалі. Андрій Садовий зазначив, що до кінця року місто очікує отримати 150 нових автобусів, 50 тролейбусів та 30 трамваїв. Відтак, приватні перевізники також повинні оновлювати свій автопарк (відео).

14 вересня 2018 року виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення про компенсацію за пільгове перевезення в громадському транспорті в розмірі 15 млн грн.

19 листопада 2018 року міський голова Львова Андрій Садовий озвучив позицію мерії Львова щодо тарифів на проїзд в автобусному транспорті: місто не підтримує підняття тарифу, оскільки зараз це недопустимо і фінансово мешканці не готові оплачувати більше. Приватні перевізники повинні повернутись до практики безкоштовного перевезення пенсіонерів.

Станом на 26 листопада 2018 року посадовці управління транспорту Львівської міської ради готові спілкуватися з перевізниками про коригування тарифу, але за умови безкоштовного перевезення пенсіонерів. Зараз пасажири пенсійного віку платять повну вартість за проїзд, не мають жодних пільг (крім автобусів комунального АТП-1). З 1 грудня 2018 року власники маршрутів Львова вимагають підвищити тариф на проїзд із 5 до 9 гривень.

29 листопада 2018 року приватні перевізники Львова погодились на вимогу Львівської міськради відновити безкоштовний проїзд для пенсіонерів. Тепер місто зможе розпочати процес перегляду тарифу на проїзд. Заступник керівника департаменту з питань ЖКГ міськради Андрій Білий повідомив, що комунальний перевізник АТП-1 весь цей час не зупинявся надавати послугу з перевезення пенсіонерам безоплатно, попри фінансові збитки. Найближчим часом вартість проїзду у приватних перевізників піднімуть до 7-8 грн, новий тариф у місті затвердять протягом найближчих півтора місяця. У бюджеті Львова на 2019 рік закладено 240 млн грн компенсації перевізникам за пільговиків. У цій сумі, зокрема, закладена компенсація і за перевезення пенсіонерів.