У Житомирі вже три роки чекають, коли Порошенко побудує фонтан, «кращий за вінницький»

Читать на русском
Обіцяний фонтан на річці Тетерів у Житомирі, який, за обіцянкою Порошенка, мав стати кращим за вінницький, так і не почали будувати.
Петро Порошенко і Володимир ГройсманФото з відкритих джерел

За три роки президентства Петро Порошенко так і не виконав обіцянку, яку дав мешканцям Житомира, про те, що в їхньому місті з’явиться фонтан, який буде навіть кращим за вінницький.

Про це зобов’язання глави держави, озвучене в обласному центрі у квітні 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

«Хто був у Вінниці, бачив вінницький фонтан? У Житомирі побудуємо краще!», – заявив Порошенко в ході передвиборчого туру, перший містом якого якраз і був Житомир.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв побудувати в Житомирі фонтан «краще вінницького»Сказано 12 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Відзначимо, що на місці житомирців відмовлятися від такого подарунку було б дивно: фонтан Roshen у Вінниці, розташований у руслі Південного Бугу, справді найбільший в Україні і один із найкращих у Європі плавучих фонтанів, нині він є головною туристичною принадою міста, яка приваблює туди тисячі людей щороку.

Житомирський фонтан, за ідеєю, мав з’явитися на річці Тетерів. У травні 2016 року депутат міської ради Олександр Ракович звернувся до колег із закликом нагадати президенту про його передвиборчу обіцянку й ті 19 травня направили йому відповідне звернення, яке, до того ж, підписали понад 10 тисяч жителів міста.

Попри обіцянку Кодоли, жителі Ніжина цьогоріч не отримають нового фонтануПішохідний фонтан у Ніжині, який нардеп Олександр Кодола обіцяв запустити у 2017 році, відкриється в кращому випадку в 2018-му.

Чи відреагував глава держави не це звернення, ми не знаємо, зате маємо дані з Житомирської міської ради про те, що фонтан на Тетереві будувати так і не почали. Про це «Слову і Ділу» повідомили у відповіді на запит від 21 серпня 2017 року.

Аналітики порталу усвідомлюють, що виконання даної обіцянки не є першочерговим пріоритетом для президента, проте минуло вже понад три роки, а жодних конкретних даних бодай про намір її реалізувати немає, тож вона отримує статус «не виконано». Разом з тим, «Слово і Діло» залишає за собою право змінити статус обіцянки, якщо стане відомо про її виконання.

Всього Петро Порошенко роздав 253 обіцянки, з яких виконав 101, тобто 40%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: