Facebook заблокував 200 додатків через скандал зі стеженням

Читать на русском
Соцмережа призупинила роботу майже 200 додатків, що мають доступ до даних великої кількості інформації користувачів.

Соціальна мережа Facebook призупинила роботу майже 200 додатків, що мають доступ до даних великої кількості призначених для користувача даних.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 14 травня, повідомляє Reuters.

Facebook зізнався в скануванні особистих повідомлень користувачівFacebook сканує приватні повідомлення користувачів Facebook Messenger для перевірки їх на предмет образливого і протиправного змісту, використовуючи ті ж інструменти, що і в публічних постах.

Зазначено, що це було зроблене в рамках розслідування можливого зловживання даними користувачів, розпочатого після скандалу з Cambridge Analytica.

Як відомо, у березні навколо Facebook розгорівся скандал через витік даних користувачів соцмережі. Як з'ясувалося, аналітична компанія Cambridge Analytica отримала дані понад 50 млн користувачів соціальної мережі і могла використовувати таку інформацію для політичної реклами.

Голова Facebook Марк Цукерберг визнав помилку і обіцяв, що всі програми, які мали доступ до великого обсягу даних, будуть ретельно досліджені.

На початку травня в Cambridge Analytica заявили про припинення діяльності компанії у зв'язку з втратою клієнтів і численними судовими позовами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: