У Facebook можливі виявлення нових витоків даних

Читать на русском
Виконавчий директор Facebook Шеріл Сендберг не виключила, що компанія може виявити нові відомості про витоки даних.

Виконавчий директор Facebook Шеріл Сендберг не виключила, що компанія може виявити нові відомості про витоки даних.

«Ми проводимо розслідування, ми збираємося провести аудит, і так, ми вважаємо, що це (додаткові витоки) можливо, тому ми і проводимо аудит», - сказала Сендберг в інтерв'ю телеканалу NBC, пише «Слово і Діло».

Витік даних у Facebook: Цукерберг визнав провинуЗасновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг визнав, що компанія Cambridge Analytica, яка працювала над кампанією президента США Дональда Трампа, виявила вразливість у захисті соцмережі і некоректно скористалася особистими даними користувачів.

Facebook звернула увагу на витік даних через компанію Cambridge Analytica близько 2,5 років тому, але не зробила достатніх заходів, повідомила Сендберг.

«Ми думали, що дані видалені, нам потрібно було перевірити це. Вони запевняли нас до тих пір, поки інші люди не сказали нам, що це неправда. У нас були юридичні гарантії від них про те, що вони видалили дані. Те, що ми не зробили - це наступний крок, проведення аудиту, і ми намагаємося зробити це зараз», - сказала вона.

Раніше стало відомо, що компанія Cambridge Analytica могла зібрати особисті дані до 87 мільйонів користувачів соціальної мережі Facebook, а не 50 мільйонів, як повідомлялося раніше.

11 квітня засновник і власник Facebook Марк Цукерберг виступить у Конгресі США на слуханнях з питання захисту персональних даних.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: