Скандал з витоком даних користувачів Facebook став масштабнішим

Читать на русском
Компанія Cambridge Analytica, яку пов'язують із президентом США Дональдом Трампом, могла зібрати особисті дані 87 млн користувачів Facebook.

**Компанія Cambridge Analytica могла зібрати особисті дані до 87 мільйонів користувачів соціальної мережі Facebook, а не 50 мільйонів, як повідомлялося раніше.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив технічний директор Facebook Майк Шрепфер.

Цукерберг про безпеку Facebook: робота на кілька роківВирішити проблеми з безпекою даних в Facebook не вийде за кілька місяців, заявив засновник соцмережі Facebook Марк Цукерберг.

«Ми вважаємо, особисті дані до 87 мільйонів осіб із Facebook, переважно в США, могли бути неналежним чином передані Cambridge Analytica», - йдеться в заяві, опублікованій в офіційному блозі компанії.

Нагадаємо, про те, що дані користувачів Facebook виявилися в розпорядженні фірми Cambridge Analytica, яка співпрацювала з передвиборчим штабом Дональда Трампа, стало відомо в середині березня. Американські та британські власті зажадали пояснень.

11 квітня засновник і власник Facebook Марк Цукерберг виступить у Конгресі США на слуханнях із питання захисту персональних даних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: