Facebook сповістить всіх, чиї дані потрапили до Cambridge Analytica

Читать на русском
Facebook почав повідомляти користувачам соцмережі про те, чи потрапили їхні особисті дані компанії Cambridge Analytica.

Facebook почав повідомляти користувачам соцмережі про те, чи потрапили їхні особисті дані компанії Cambridge Analytica.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на ВВС.

Витік даних у Facebook: Цукерберг визнав провинуЗасновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг визнав, що компанія Cambridge Analytica, яка працювала над кампанією президента США Дональда Трампа, виявила вразливість у захисті соцмережі і некоректно скористалася особистими даними користувачів.

Всі користувачі отримають повідомлення - або про те, що їхні особисті дані були отримані Cambridge Analytica, або про те, що їхні дані не постраждали.

Також всі користувачі соцмережі зможуть дізнатися, які ще програми у них встановлені і які їхні особисті дані доступні для розробників цих програм.

Нагадаємо, нещодавно колишній працівник Cambridge Analytica заявив, що дані, які були зібрані фірмою Facebook у більш ніж 87 млн користувачів, можуть зберігатися в Росії.

Компані Cambridge Analytica використовувала додаток This is your digital life, розроблений професором психології Кембриджського університету Александром Коганом, для доступу до даних користувачів Facebook. Cambridge Analytica надавала передвиборному штабу Дональда Трампа інформаційно-консультаційні послуги та допомогла виграти вибори.

На Facebook обрушилася хвиля критики після того, як з'ясувалося, що протягом багатьох років компанії було відомо, що британська Cambridge Analytica збирала дані мільйонів своїх користувачів, але довіряла заявам лондонської фірми, що та видаляє інформацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: