Рева не ініціював зарахування матерям до пенсійного стажу періоду догляду за дитиною з інвалідністю

Читать на русском

Міністр соціальної політики Андрій Рева провалив обіцянку ініціювати зарахування матерям до пенсійного стажу всього періоду догляду за дитиною з інвалідністю.

Таку обіцянку він дав 3 жовтня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми ініціюємо, щоб період, протягом якого мами доглядають за дітьми-інвалідами з ДЦП, зараховувався їм до страхового пенсійного стажу, й щоб за них держава платила єдиний соціальний внесок. Робота мами, яка доглядає за дитиною-інвалідом, має оплачуватися не у вигляді соціальної допомоги, а у вигляді заробітної плати, яку оплачуватиме держава за виконання цієї соціальної функції», – зазначив Андрій Рева.

У Міністерстві соціальної політики у відповідь на наш запит повідомили, що питання зарахування матерям усього періоду догляду за дитиною з інвалідністю до страхового стажу врегульоване.

Йдеться про закон «Про загальнодержавне пенсійне страхування», яким передбачено, що жінка може вийти на пенсію, якщо вона виховує дитину-інваліда, якому виповнилося 6 років, а їй самій – 50 років, при цьому в неї має бути 15 років стажу.

На підставі цього в Мінсоцполітики вважають, що розробляти окремі нормативно-правові акти з цього питання не потрібно, тому міністерство не ініціювало жодних змін у цьому питанні. Обіцянка Реви відправляється до розділу «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Андрій Рева дав 37 обіцянок, з яких 12 виконав, а 6 – провалив.

Раніше ми писали, що Рева викрив багатьох українців, які отримують субсидії.

Також «Слово і Діло» повідомляло, що перша заступниця голови Мінсоцполітики в квітні отримала майже 52 тисячі гривень премії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: