У Криму українець отримав вісім років в'язниці

Читать на русском
В анексованому Криму в місті Судак суд визнав українця Геннадія Лимешка винним і призначив покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.

В анексованому Криму в місті Судак суд визнав українця Геннадія Лимешка винним і призначив покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.

Йому інкримінують «незаконне придбання, зберігання і носіння вибухових речовин».

Анексія Криму: суд у Гаазі зобов'язав РФ відшкодувати Україні збиткиТретейський суд у Гаазі виніс одноголосне рішення про те, що Росія несе відповідальність за порушення прав українських інвесторів.

Про це повідомляє Крим.Реалії у четвер, 10 травня, пише «Слово і Діло».

Стверджується, що справа Лимешка розглядалася в особливому порядку і свою вину він нібито визнав.

«Серед пом'якшувальних обставин, врахованих судом, - малолітня дочка Лимешка. Серед обтяжувальних - політичний мотив злочину: «ненависть і ворожнеча у зв'язку з приєднанням Криму до Росії». Термін відбування покарання обчислюється з 10 травня 2018 року», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в серпні 2017 року ФСБ повідомила про затримання в Криму чоловіка, якого вона назвала «агентом СБУ» і звинуватила в підготовці диверсій на півострові.

Пізніше російські спецслужби оприлюднили відео затримання і допиту чоловіка. На камеру він назвав себе Геннадієм Лимешком 1992 року народження і зізнався в тому, що нібито готував диверсії на території анексованого Криму.

У Міноборони України повідомили, що Геннадій Лимешко служив у ЗСУ за контрактом і був звільнений травнем 2017 року через службову невідповідність. В СБУ назвали «черговою провокацією» повідомлення ФСБ про затримання українського «агента».

Раніше стало відомо, скільки активістів затримали окупанти в Криму з початку року.

Також в окупованому Криму пройшли обшуки у кримських татар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: