Стало відомо, скільки активістів затримали окупанти в Криму з початку року

Читать на русском
За перші три місяці 2018 року на території анексованого Криму відбулося 19 обшуків у активістів, повідомив член Меджлісу кримськотатарського народу.

У першому кварталі 2018 року на території анексованого Росією Криму були затримані 28 активістів.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це у вівторок, 8 травня, повідомив член Меджлісу кримськотатарського народу, менеджер із комунікацій кримськотатарського ресурсного центру Ельвіра Сагірман, пише «РБК-Україна».

Після обшуків двох кримських татар вивезли з Криму – ЧубаровГлава Меджлісу кримськотатарського народу повідомив, що кримськотатарські підприємці Ресуль Веліляєв і Алі Барієв знаходяться під цілодобовим контролем силовиків.

За його словами, загальна кількість затримань за 1 квартал 2018 року – 28, із них 14 – представники кримськотатарського народу.

«В основному затримання проводилися після проведення обшуків російськими силовиками», – заявив Сагірман.

Він також зазначив, що за перші три місяці цього року на території анексованого Криму представники ФСБ провели 19 обшуків у активістів.

«За перший квартал 2018 року проведено 19 обшуків, з них 12 – у будинках представників корінного народу. У січні провели 9 обшуків у кримських татар», – додав Сагірман.

За його словами, обшуки були пов'язані з підозрою активістів у поширенні екстремістських матеріалів у соціальних мережах.

«Репресивні дії проходять у дуже грубій манері. В лютому російські силовики провели 3 обшуки, які супроводжувалися незаконними затриманнями. У березні було 7 обшуків, 5 із них – у анархістів у Сімферополі та Севастополі», – повідомив Сагірман.

Раніше член Меджлісу кримськотатарського народу Різа Шевкієв заявив, що російські спецслужби витіснили з анексованого українського півострова близько 10% кримських татар.

Раніше Чубаров назвав показники явки на «виборах» президента РФ у Криму.

Також Меджліс призначив уповноваженого в справах кримських політв'язнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: