Трамп визнав себе негідним Нобелівської премії миру

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп не вважає себе гідним Нобелівської премії миру, але налаштований домогтися перемоги в питанні денуклеаризації Корейського півострова.

Президент США Дональд Трамп не вважає себе гідним Нобелівської премії миру, але налаштований домогтися перемоги в питанні денуклеаризації Корейського півострова.   Про це передає «Слово і Діло».

«Всі так думають, але я б так не сказав. Ви знаєте, що я хочу зробити? Я хочу завершити цю (денуклеаризацію). Премія, яку я хочу, - це перемога для всього світу, навіть не для нас, а перемога для всього світу», - наводить його слова РІА «Новости».

Як підкреслив господар Білого дому, це єдина премія, яку він хоче.

Удостоїти Трампа премії миру запропонувала група з 18 американських конгресменів від Республіканської партії. Вони вже офіційно звернулися з цим проханням до Нобелівського комітету.

21 квітня лідер КНДР Кім Чен Ин оголосив про припинення ядерної діяльності з метою активізації діалогу з сусідніми державами.

Через шість днів він відвідав міжкорейський саміт, за підсумками сторони домовилися про повне роззброєння Корейського півострова і ліквідації всіх засобів пропаганди в прикордонних районах.

Тепер Кім Чен Ин має зустрітися з Трампом. Дату і місце зустрічі обох лідерів оголосять наступного тижня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: