Кабмін затвердив перелік об’єктів великої приватизації

Читать на русском
Уряд затвердив перелік великих державних підприємств, які планують приватизувати в 2018 році.

Уряд затвердив перелік великих державних підприємств, які планується приватизувати в 2018 році.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 10 травня, пише «Слово і Діло».

«Ні для кого не секрет, що державні компанії є осередком корупції», – прокоментував рішення про приватизацію прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він також висловив сподівання, що приватизація великих державних підприємств стане кроком до подолання корупції в державному секторі.

Зокрема до переліку великої приватизації включили 26 об'єктів. До них віднесені «Центренерго», Одеський припортовий завод, «Сумихімпром» (приватизація яких завершиться за правилами попереднього закону про приватизацію), Об'єднана гірничо-хімічна компанія, «Електроважмаш», Аграрний фонд, Державна продовольча зернова корпорація України та інші державні підприємства.

Приватизація-2018: що є ключовим для іноземних інвесторів?Фонд державного майна України виключив зі списку на приватизацію в 2018 році контрольні пакети ряду ТЕЦ, обленерго та деякі підприємства. Які шанси, що в ході приватизації з’являться іноземні інвестори, міркували експерти.

«Державні стратегічні підприємства не будуть продаватися», – додав Гройсман перед ухваленням рішення про приватизацію великих підприємств.

Раніше повідомлялося, що у Фонді держмайна виключили низку великих підприємств з переліку на приватизацію в 2018 році.

Нагадаємо, що перелік підприємств малої приватизації у Фонді держмайна затвердили наприкінці березня 2018 року. Так, до переліку малої приватизації в 2018 році внесені 600 об'єктів. В уряді планують приватизувати малі підприємства в червні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: