Навіть «Безсмертний полк» РФ розглядає як підрозділ збройних сил – Порошенко

Читать на русском
Президент України, вважає, що акція «Безсмертний полк» може бути частиною гібридної війни Росії.

Президент України Петро Порошенко заявив, що акція «Безсмертний полк» може бути частиною гібридної війни Росії.

Про це він заявив в ході акції Перша хвилина світу, передає Слово і Діло.

«Я дуже добре розумію почуття українців, які хочуть вшанувати пам'ять дідів і прадідів, які здобули перемогу у Другій світовій. Але мушу ще раз застерегти дорогих співвітчизників, які не до кінця розібралися у всіх нюансах лукавої московської політики, ту частину, яка ще ведеться на російську пропаганду і її підспівувачів з п'ятої колони різних політичних сил, які всередині країни, всередині парламенту і за її межами. Вони думають не про вас і не про вашу гордість, а про свої геополітичні імперські агресивні цілі», - заявив президент.

Слід визнати, що кремлівські психологи вміють грати на природних емоціях людей, зазначив він.

«І я прошу вас, будьте обережні, прошу вас - не дайте себе використовувати», - сказав Порошенко.

Пільги ветеранам і заборона георгіївської стрічки: що до 9 травня обіцяють політикиВ Україні сьогодні святкують День перемоги. Слово і Діло аналізувало, що політики обіцяли ветеранам.
  Президент звернув увагу на різницю між українським і російським поглядом на історію і її пам'ятні дати.   «Вони святкують в мілітарному угарі, агресивно, а ми відзначаємо ці дні разом з усією Європою», - зазначив глава держави.   За його словами, навіть Безсмертний полк Росія розглядає як ніби даний підрозділ сучасних збройних сил Росії.

«Його місія - участь в гібридній війні, яку Москва веде різними методами не тільки проти України, але і проти Європейського Союзу, проти Сполучених Штатів і проти інших країн, і власне кажучи, проти всього світу», - сказав Порошенко.

Як відомо, на Арсенальній стартувала акція «Безсмертний полк». В ході акції невідомі намагалися прорвати кордон поліції.

Тим часом, Нацкорпус прийшов під будівлю телеканалу Інтер через антиукраїнську редакційну політику каналу.

Нагадаємо, в середу, 9 травня в Україні заплановано проведення близько 1,5 тисячі масових заходів, участь в них візьмуть понад 355 000 чоловік.

Раніше, президент заявив, що кілька поколінь українців виросли на ретельно відретушованій версії Великої Вітчизняної війни.

Детальніше про те, що до 9 травня обіцяють політики - в нашому огляді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: