Чому акція «Безсмертний полк» стала безглуздою для самої РФ?

Читать на русском
Богдан Яременко

«Безсмертний полк» була правильною з точки зору Росії пропагандистською акцією для 2014-2015 років, але не зараз.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив український дипломат Богдан Яременко, передає «Слово і Діло».

«Акцію в 2014-2015 роках хоч якось можна було обґрунтувати. Тоді в РФ залишались ілюзії, що війну проти України можна буде подати під виглядом боротьби з фашизмом, захистом прав російськомовних і подібними речами, а значить, знизити або навіть повністю зняти негативний ефект від захоплення Криму та війни на Донбасі. Але в 2018 році ця битва в основному програна. Причому «з тріском», – зазначив дипломат.

Сприйняття Росії сьогодні – це авторитарна, недорозвинена країна з агресивною мілітаристичною зовнішньою політикою, додав він.

Дипломат уточнив, що апеляція до «великого свята перемоги» лише посилює в світі це враження, працюючи проти Росії.

«Тим більше, що кожен рік це «святкування» і в самій Росії, і серед росіян у світі набуває дедалі більш карикатурних форм», – пояснив експерт.

Тут би Росії варто зупинитися й придумати якісь нові гуманні й гуманістичні глобальні ініціативи, які підкреслюють ідеї «русского мира», підкреслив він.

«Наприклад, росіянам можна заявити, що в них з'явилося щось подібне до глоду цілющого, що, крім іншого, допоможе Росії збільшити експорт відповідної настоянки й відвернути увагу в світі від другого флоту США», – резюмував Богдан Яременко.

Як повідомляли місцеві видання Полтави, директори шкіл міста отримали розпорядження з Управління освіти Полтавського міськвиконкому забезпечити присутність школярів і вчителів на акції «Безсмертний полк» 9 травня.

Відзначимо, 9-10 травня президент України Петро Порошенко здійснить робочий візит до Німеччини.

Коли в світі відзначають річницю закінчення Другої світової війни – на нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: