У Вірменії повинні проголосувати за нового прем'єра

Читать на русском
1 травня на спеціальному засіданні парламенту Вірменії обговорять питання обрання нового прем'єр-міністра. Засідання парламенту призначене на 12.00.

1 травня на спеціальному засіданні парламенту Вірменії обговорять питання обрання нового прем'єр-міністра. Єдиним кандидатом, висунутим на посаду, є Ніколо Пашинян.

Про це повідомляє Newsam, пеедает Слово і Діло.

Засідання парламенту призначене на 12.00.

Як повідомляється, у блоку «Вихід» та опозиційних парламентських фракцій альянсу «Царукян» і АРФ Дашнакцутюн всього 47 депутатів, замість 53, необхідних для обрання глави уряду.

Уточнюється, що 58 мандатів має поки що правляча Республіканська партія Вірменії, яка відмовилася висувати свого кандидата.

Пашинян сьогодні заявив, що Республіканська партія вирішила зірвати вибори.

Напівмайдан: чому події у Вірменії не можна назвати революцієюВуличні протестувальники у Вірменії святкують перемогу – уряд Сержа Саргсяна подав у відставку. Та головні проблеми у вірмен ще попереду. Чому – прогнозував політолог Олександр Радчук.

Він закликав прихильників вийти на вулиці, зібратися о 11:00 на Площі Республіки в Єревані.

Європейський союз заявив про свою підтримку зусиль Вірменії з розвитку процвітаючого і демократичного суспільства.

Нагадаємо, у Вірменії Пашиняна офіційно висунули на пост прем'єра.

Як відомо, прем'єр Вірменії Серж Саргсян на тлі багатоденних акцій протесту опозиції в Єревані подав у відставку. На цій посаді він пробув менше тижня після обрання в парламенті 17 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: