У Дніпрі пройшла хода до Дня примирення

Читать на русском
8 травня в Дніпрі на честь Дня пам'яті та примирення пройшла хода за участю представників громадських організацій.

8 травня в Дніпрі на честь Дня пам'яті та примирення пройшла хода за участю представників громадських організацій.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Чому акція «Безсмертний полк» стала безглуздою для самої РФ?Акція Безсмертний полк 9 травня 2018 року пройде в усіх великих містах і населених пунктах Росії, в тому числі в Москві. Оцінку дали експерти.

В акції взяли участь активісти, волонтери, члени товариства політв'язнів і репресованих.

Учасники заходу з національною символікою, червоними маками пам'яті та квітами пройшли з центру міста до меморіального комплексу в Парку пам'яті і примирення, де поховані як радянські військові, так і німці, угорці, румуни.

Координатор заходу Сергій Карноза розповів, що на ходу прийшло проукраїнська населення Дніпра, яке вважає, що український народ не переміг у війні.

«Одна окупація змінилася іншою, один режим – на інший. Ми не вважаємо, що це свято. Тому що для українського народу війна триває», – зазначив координатор.

Учасники акції створили «опудало сепаратиста», на яке прив'язали «георгіївську стрічку» з торішнього епізоду, коли на 9 травня стрічку забрали в проросійських громадян.

Раніше СБУ попередила провокації спецслужб РФ до 9 травня.

Також відзначимо, що 8 і 9 травня більшість регіональних підрозділів поліції перейдуть на посилений варіант несення служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: