Нацбанк повідомив про зростання депозитів у банках

Читать на русском
За підсумками перших трьох місяців зросли як гривневі депозити (на 3,2 відсотка), так і валютні – 0,8 відсотка в доларовому еквіваленті.

Обсяги банківських вкладів населення за підсумками перших трьох місяців 2018 року зросли на 2% за фіксованим на початок року курсу до 475 мільярдів гривень у гривневому еквіваленті.

Як передає «Слово і Діло», про це у вівторок, 8 травня, повідомляє НБУ.

НБУ вирішив купувати валюту щодняОбсяги купівлі валюти протягом дня можуть перевищувати оголошений обсяг, відзначили в Нацбанку.

За даними регулятора, зростали як гривневі депозити (на 3,2%), так і валютні (0,8% в доларовому еквіваленті).

«Темпи приросту депозитів мають потенціал до прискорення, з огляду на істотне зростання номінальних доходів українців», – повідомили в НБУ.

Відзначається, що депозити юридичних осіб скоротилися на 4,8% протягом кварталу до 398 млрд грн, що пояснюється сезонними факторами. Приріст коштів юридичних осіб у гривні зафіксований лише в державних банках (крім ПриватБанку) – на 3,6%, в іноземній валюті – в приватних банках і ПриватБанку (+6,7% та +1,3% у доларовому еквіваленті відповідно).

Структура зобов'язань банків у першому кварталі майже не змінилася: частка коштів корпорацій і населення в ній становить 76,8%. На депозити фізичних осіб припадає понад 40% усього банківського фондування.

У Нацбанку відзначили, що триває повільне зниження ставок за валютними депозитами. Вони вчергове оновили історичний мінімум: вартість 12-місячних депозитів у доларах США скоротилася на 0,3 п. п. – до 3,3% річних.

Раніше в НБУ назвали умови для заходу Apple Pay в Україну.

Також Нацбанк відзвітував про зростання золотовалютних резервів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: