На Донбасі затримали учасника «референдуму» в 2014

Читать на русском
У Донецькій області поліцейські затримали сепаратиста, який брав участь у проведенні незаконного референдуму в Торецьку в 2014 році.

У Донецькій області поліцейські затримали сепаратиста, який брав участь у проведенні незаконного референдуму в Торецьку в 2014 році.

Як пише «Слово і Діло», про це в неділю, 6 травня, повідомляє прес-служба обласної поліції.

Карта ООС: ситуація на сході України на 6 травняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 6 травня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Зазначено, що учасник незаконних збройних формувань був затриманий поліцейськими Торецька.

«У 2014 році 39-річний житель Торецька спочатку чергував на блокпосту сепаратистів: незаконно обмежував проїзд транспорту і перевіряв мирних громадян. У травні чоловік допомагав організувати в місті незаконний референдум про визнання організації ДНР. Затриманий зізнався, що відвідуваність і, відповідно, результати голосування були значно завищені», - йдеться в повідомленні.

За даними правоохоронців, після звільнення Торецька чоловік залишив бандформування і приховував свою причетність до сепаратистів, сподіваючись уникнути відповідальності.

Відзначається, що поліцейські зібрали докази участі екс-сепаратиста в протиправній діяльності. За фактом порушено кримінальне провадження. Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що в Бахмуті (Донецька область) здався поліції екс-боєць ДНР.

Нагадаємо, українські військові на Донбасі під час рейду взяли в полон бойовика.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: