Українські мільйонери 2017 року: більш ніж 4 тисячі осіб задекларували дохід понад мільйон гривень

Читать на русском

Рахувати чужі гроші – справа не зовсім пристойна, але якщо про чиїсь доходи розповідає головний фіскал країни, то це вже можна назвати статистичними даними. В Україні 4 тисячі офіційних гривневих мільйонерів, які задекларували свої доходи за 2017 рік. Виявляється, минулого року кількість мільйонерів у нашій країні збільшилася на 16% і серед багатіїв є навіть семирічна дитина. Ми вирішили створити інфографіку, на якій видно, в якому регіоні України найбільша концентрація товстосумів.

Тішить те, що мільйонери почали виходити з підпілля й відкрито декларувати свої доходи. Але щось підказує, що частина українських мільйонерів показали свої доходи радше в добровільно-примусовому порядку. Як би там не було, але в 2017 році більш ніж 4 тисячі українців у своїх деклараціях показали, що їхній дохід перевищує 1 мільйон гривень. Є навіть один гривневий мільярдер. Про це повідомив в. о. заступника голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан.

Українські чиновники подали е-декларації: що пишуть у соцмережахУкраїнські чиновники оприлюднили декларації про доходи. Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.

«Якщо порівнювати з деклараціями за 2016 рік, то кількість мільйонерів зросла на 559 осіб, або на 16%. Наймолодшому мільйонеру виповнилося 7 років, а найстаршому – 99 років», – написав Продан.

Переважна більшість багатих людей мещкають у столиці. А якщо точніше, то 44% мільйонерів перебувають на податковому обліку в Києві (1 тисяча 816 осіб). Якщо подивитися на карту України, то найбільше мільйонерів мешкають у Харківській (299 особи) та Київській (275) областях. Серед лідерів також Дніпропетровська (269) та Одеська (207) області.

Як правило, заможними людьми в Україні стають після 45 років (2 тисячі 270 осіб). До 30 років розбагатіли лише 188 українців. Серед них є семирічна дитина-мільйонер із Черкас. А найстаршим мільйонером офіційно визнаний 99-річний киянин.

Детальніше – на інфографіці.

Як змінився добробут українських мерів у 2017 році, читайте в нашому матеріалі.

Що сталося з доходами Порошенка за час президентства – на інфграфіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: