Смерть дитини в Тернопільській області: результати експертизи

Читать на русском
У Міністерстві охорони здоров'я України оприлюднили результати розслідування смерті дитини в Тернопільській області, після якої була запроваджена заборона на ввезення індійської вакцини.

У Міністерстві охорони здоров'я України оприлюднили результати розслідування смерті дитини в Тернопільській області, після якої була запроваджена заборона на ввезення індійської вакцини.

Розслідуванням встановлено, що вакцина не є причиною смерті, йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Також міністерство доручило Державній службі з лікарських засобів і контролю за наркотиками відкликати раніше видане розпорядження про тимчасове вилучення вакцини «Імовакс Поліо» (профілактика поліомієліту – ред.) та вакцини для профілактики дифтерії, правця та кашлюку.

«Регіональна група оперативного реагування надала результати розслідування летального випадку дитини в Тернопільській області, який збігався за часом із проведенням імунізації. Результати доводять відсутність причинно-наслідкового зв'язку між проведенням імунізації та смертю», – повідомляє МОЗ.

Чи робити щеплення: в чому проблема вакцинації та чи є рішення?Міністерство охорони здоров'я має намір змінити правила вакцинації. Про проблеми вакцинації говорили фахівці.

Відзначається, що експерти Держслужби не мали жодних фактів щодо того, що смерть дитини може бути пов'язана із застосуванням вакцини. У зв'язку з цим розпорядження про тимчасову заборону серії вакцин АКДС і ІПВ має бути скасоване.

У МОЗ повідомили, що загалом протягом 2017 року було проведено 1 млн 361 тис. 776 щеплень. У тому числі 120 584 дітям проведене щеплення проти поліомієліту (ІПВ), 192 004 – проведене щеплення проти дифтерії, коклюшу та правця. Що стосується дитячої смертності, то були розслідувані всі випадки смертей протягом минулих років. У всіх випадках причина смерті була встановлена ​​й не зафіксовано жодної смерті в результаті вакцинації.

Раніше доктор Комаровський розповів, чи потрібно робити щеплення від кору дорослим.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: