Екс-боєць «ДНР» здався поліції

Читать на русском
На Донеччині колишній бойовик, так званої Донецької народної республіки, добровільно здався поліції.

На Донеччині колишній бойовик, так званої Донецької народної республіки, який патрулював вулиці Бахмута під час окупації міста з метою виявлення проукраїнські налаштованих місцевих жителів, здався поліції.

Про це повідомляє прес-служба обласної поліції, передає Слово і Діло.

Як повідомляється, в Бахмутський відділ поліції звернувся 38-річний чоловік, який повідомив, що в минулому перебував у лавах незаконних збройних формувань.

Уточняється, що він добровільно покинув ряди бойовиків.

«Піддавшись на проросійську агітацію, батько трьох дітей вирішив приєднатися до бойовиків. У його обов'язки входило піше патрулювання вулиць міста, але виявляти він повинен був не порушників, а людей, які підтримують Україну. Уже через місяць чоловік покинув ряди бойовиків. Чотири роки він жив у страху бути викритим поліцією», - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, екс-боєць ДНР вирішив використовувати законну можливість звільнитися від кримінальної відповідальності та сам прийшов до поліцейських.

Відомо, що відкрито кримінальне провадження. Після перевірки діяльності учасника НВФ, в разі, якщо він не скоював тяжких злочинів, справа може бути перекваліфікована.

Раніше повідомлялося, що українські військові на Донбасі в ході рейду взяли в полон бойовика.

Нагадаємо, Служба безпеки України забезпечить присутність бразильського бойовика так званої «Донецької народної республіки» Рафаеля Лусваргі на суді в Павлограді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: