На Донбасі перехопили російський безпілотник-розвідник та вогнемет

Читать на русском
Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України знайшли на Донбасі російський безпілотник, реактивний піхотний вогнемет Джміль та низку інших боєприпасів.

Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України знайшли на Донбасі російський безпілотник, реактивний піхотний вогнемет «Джміль» та низку інших боєприпасів.

Експерти вже встановили, що таких моделей засобів ураження немає на озброєнні в українських військових. Про це в суботу, 5 травня, повідомили в прес-центрі спецслужби, передає «Слово і Діло».

Зміна АТО на ООС: які нововведення очікуються на ДонбасіНа Донбасі з’являться триколірні зони безпеки, а повноваження військовослужбовців значно розширяться.

Так, поблизу селищ Залізна Балка та Павлопіль у Донецькій області правоохоронці вилучили зі схованки реактивний піхотний вогнемет «Джміль». Також оперативники спецслужби також виявили малий розвідувальний безпілотний літальний апарат, що перебуває на озброєнні підрозділів ЗС РФ.

У залишеній будівлі в селищі Комишне в Луганській області оперативники спецслужби виявили ручну оборонну ударно-дистанційну гранату РГО-1, три запали до гранат РГО та чотири міни МОН-50.

Українські правоохоронці долучили знайдені матеріали до відкритих кримінальних проваджень (за ч. 2 і ч. 3 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ч. 2 ст. 437, ч. 1 і ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України) як докази російської присутності в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Раніше стало відомо, що з початком ООС бойовики активізували розвідку.

Нагадаємо також, що ЗСУ на Донбасі взяли в полон бойовика.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: