Україна поскаржилася на Росію до ICAO – ЗМІ

Читать на русском
Державіаслужба України подала скаргу до Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) через літаки Ан.

Державіаслужба України подала скаргу до Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) через літаки Ан.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє «КоммерсантЪ».

В Україні пропонують запровадити санкції проти видавництв РФДержкомтелерадіо ініціює застосування економічних санкцій до юридичних осіб РФ, які друкують і поширюють видання антиукраїнського змісту.

За даними видання, українське відомство звинувачує Росавіацію в тому, що порушує процедуру продовження сертифікатів льотної придатності на літаки, розроблені за радянських часів конструкторським бюро Олега Антонова, усунувши від участі в роботі український концерн «Антонов».

Зокрема, українська влада вважає, що своїми діями Росавіація створює «небезпечний прецедент, який несе загрозу життю, здоров'ю, екології та інфраструктурі» країн, де працюють літаки Ан.

Зазначено, що в 2017 році Росавіація видала сертифікат розробника та сертифікат на зміну типової конструкції літаків Ан-24 і Ан-26 ДержНІІГА, такі ж сертифікати на літаки Ан-124 «Руслан» отримала компанія AMTES GmbH, яка входить до складу групи «Волга-Дніпро», основного експлуатанта таких літаків у Росії.

У Росавіації ці дії назвали вимушеними, зазначивши, що «Антонов» висував до експлуатантів РФ «необґрунтовані вимоги» й завищував вартість своїх послуг. До того ж українці, за версією відомства, систематично затримували допуск літаків до відпрацювання чергового етапу вже призначеного ресурсу й терміну служби.

Як повідомлялося, Україна та Туреччина переходять до практичної реалізації спільного проекту зі створення військово-транспортного літака Ан-188.

Раніше стало відомо, що держпідприємство «Антонов» планує завершити будівництво заводу з виробництва літака Ан-132D в Саудівській Аравії восени 2019 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: