Україна та Туреччина починають спільний випуск Ан-188

Читать на русском
Україна і Туреччина переходять до практичної реалізації спільного проекту зі створення військово-транспортного літака Ан-188.

Україна та Туреччина переходять до практичної реалізації спільного проекту зі створення військово-транспортного літака Ан-188.

Як передає «Слово і Діло», таке рішення ухвалили під час міжнародного аерокосмічного салону Eurasia-2018, передає прес-служба «Укроборонпрому».

Проект військово-транспортного літака передбачає повну вестернізацію всіх комплектуючих, впровадження сучасних та надійних технічних рішень, а також повну відповідність стандартам НАТО як у частині обладнання, так і в питанні тактики застосування літака.

«Закладені в проект рішення дозволяють створити перспективний військово-транспортний турбореактивний літак вантажопідйомністю до 50 тонн. Він зможе перевозити військову техніку всіх видів, військове та будівельне обладнання, вертольоти, до 300 солдатів, а також гуманітарні вантажі, палети та контейнери», – йдеться в повідомленні.

Ан-188 матиме можливість базуватися на різних аеродромах, серед іншого на ґрунтових, та сідати на короткі смуги, довжиною лише 600-800 м. Це значно розширює кількість аеродромів, з яких він може застосовуватися, що забезпечує високу ефективність нової машини.

Крім того, проект передбачає використання економічних сучасних турбореактивних двигунів, які забезпечують не лише високу швидкість, але й значну дальність польоту.

Нагадаємо, що в лютому 2016 року «Антонов» підписав контракт на виробництво нових багатоцільових Ан-132 в Саудівській Аравії.

А пізніше стало відомо, що компанія TAQNIA Aeronautics (Королівство Саудівської Аравії) та українське держпідприємство «Антонов» приступили до роботи над техніко-економічним обґрунтуванням побудови авіаційного заводу в цій арабській країні.

Український літак став перевізником європейських супутниківУкраїнський літак АН-124 «Руслан» став перевізником європейських супутників і обладнання. Відповідний контракт був підписаний між заводом Антонов і французькою компанією «Боллоре».

Крім того, восени 2017 збройні сили Кувейту зацікавилися співпрацею з Україною в питанні спільного виробництва та продажу літака Ан-178.

Раніше стало відомо, що держпідприємство «Антонов» планує завершити будівництво заводу з виробництва літака Ан-132D в Саудівській Аравії восени 2019 року.

Також «Антонов» відкрив представництво в США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: