У ГПУ спростували інформацію про блокування розслідування щодо Манафорта

Читать на русском
В українській Генпрокуратурі повідомили, що американські правоохоронці не зверталися за допомогою в справі про російське втручання.
Пол Манафорт

Спеціальний прокурор ФБР Роберт Мюллер не звертався до Генеральної прокуратурт України за допомогою в розслідуванні справи колишнього глави виборчої кампанії чинного президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа Пола Манафорта.

Про це на власній сторінці в Facebook написав заступник генерального прокурора Євген Єнін, повідомляє «Слово і Діло».

«Американські правоохоронці, ані ФБР, ані Мюллер, до ГПУ з жодними запитами про правову допомогу у зв'язку зі справою Манафорта не звертались. Тобто і «забороняти» не було що в принципі», – зазначив він.

Єнін заявив, що сподівається на те, що йдеться про банальну помилку в перекладі щодо статті The New York Times про блокування Україні розслідування щодо Манафорта.

За його словами, жодних проблем у міжнародно-правовому співробітництві між Генпрокуратурою і американськими партнерами немає.

«Кращим свідченням цього є повернуті з США в Україну понад 600 тисяч доларів у рамках проваджень, пов'язаних зі згаданими у статті Нью-Йорк таймс провадженнями. Жодних «заборон» виконувати запити про міжнародно-правову допомогу з США не існує в природі», – підкреслив заступник генпрокурора.

Нагадаємо, у ГПУ заявили, що не повідомляли Манафорту про підозру.

Раніше колишній президент України Віктор Янукович розповів про зв'язки з Манафортом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: