Екс-канцлер Австрії відхрестився від зв'язків з Януковичем

Читать на русском
Екс-канцлер Австрії Альфред Гузенбауер спростував звинувачення в незаконному лобіюванні на користь екс-президента України Віктора Януковича.

Екс-канцлер Австрії Альфред Гузенбауер спростував звинувачення в незаконному лобіюванні на користь екс-президента України Віктора Януковича.

Водночас він підтвердив австрійському інформаційному агентству APA, що здійснював «оплачуване» лобіювання для сприяння зближенню між Україною та Європейським Союзом у 2012 та 2013 роках, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Справа Манафорта: вже зібрано понад 400 тисяч документівСпецпрокурор США зібрав понад 400 тисяч документів у справі екс-керівника президентської кампанії Дональда Трампа.

Екс-канцлер заперечив, що очолював так звану Габсбурзьку групу політиків, учасникам якої таємно платив колишній політтехнолог Януковича Пол Манафорт. За словами Гузенбауера, він кілька разів зустрічався з Манафортом, у тому числі під час подорожей до США, але нічого не знав про його незаконне лобіювання.

Раніше спецпрокурор США Роберт Мюллер звинуватив Пола Манафорта в підкупі колишніх європейських високопосадовців в інтересах колишньої влади в Україні.

Згідно зі звинуваченням, Манафорт заплатив екс-посадовцям, в тому числі «колишньому канцлеру однієї з європейських країн», понад два мільйони євро за те, щоб вони публічно давали нібито незалежні оцінки діям уряду України в період президентства Віктора Януковича. Кошти виплачувалися від імені української Партії регіонів діячам із Габсбурзької групи, що працювала в 2012-2013 роках.

Пол Манафорт працював з екс-президентом України Віктором Януковичем та його Партією регіонів з 2005 до 2014 року. Зокрема, він консультував їх на парламентських виборах 2006 і 2007 років, де Партія регіонів посіла перше місце., а також на президентських виборах 2010 року, на яких переміг Віктор Янукович.

Як повідомлялося, суд дозволив Полу Манафорту взяти участь у похоронах тестя, який помер 24 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: