ОБСЄ: обстріли бойовиків ставлять під загрозу роботу ДФС

Читать на русском
В ОБСЄ фіксують подальше невиконання Мінських угод, що загрожує роботі Донецької фільтрувальної станції.

В ОБСЄ фіксують подальше невиконання Мінських угод, що загрожує роботі Донецької фільтрувальної станції.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав у четвер, 3 травня, в Києві голова СММ ОБСЄ Ертурул Апакан, повідомляє прес-служба СММ ОБСЄ.

Бойовики знову обстріляли Донецьку фільтрувальну станціюДонецька фільтрувальна станція та насосна станція першого підйому Південнодонбаського водопроводу були обстріляні зранку 25 квітня.

«Необхідно гарантувати захист цивільних працівників, які забезпечують роботу Донецької фільтрувальної станції, та цивільних спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ), які наразі сприяють забезпеченню доступу працівників до станції», – заявив Апакан.

Голова місії із занепокоєнням відзначив, що Мінські домовленості не виконуються. За його словами, час від часу в районі Донецької фільтрувальної станції СММ за день фіксувала сотні порушень режиму припинення вогню, що наражає на ризик життя людей і загрожує функціонуванню станції, від якої залежить забезпечення питною водою понад 300 тисяч осіб з обох боків лінії зіткнення.

За словами голови місії, ці порушення чиняться, незважаючи на нещодавно надані гарантії безпеки. Він також наголосив, що сторони зобов’язалися припинити вогонь ще у вересні 2014 року, а минулого року дійшли розуміння, що потрібно забезпечити захист Донецької фільтрувальної станції та інших життєво важливих об’єктів цивільної інфраструктури.

СММ продовжує сприяти налагодженню діалогу та готова й надалі це робити, але, як зазначив Апакан, «відповідальність за благополуччя цивільного населення лежить виключно на сторонах».

Як відомо, внаслідок обстрілу 28 квітня працівники Донецької фільтрувальної станції не змогли провести ротацію змін.

Також безпілотник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував військову техніку бойовиків біля ОРЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: