Законотворча діяльність Ради: хто активніше за всіх працював у квітні

Читать на русском

У квітні законотворча діяльність політиків значно активізувалася й у Верховній Раді було зареєстровано 122 проекти законів. З них президент України ініціював 2, Кабінет міністрів – 17, народні депутати – 103 документи. «Слово і Діло» розбиралось, які фракції та нардепи напрацювали й зареєстрували найбільше законодавчих ініціатив.

На початку місяця президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про Національне бюро фінансової безпеки.

«Я підписав листа до Верховної Ради й визначив як невідкладний законопроект, що був розроблений у парламенті за допомогою уряду, про Національне бюро фінансової безпеки. Що це означає? У силовиків більше немає можливості заходити на підприємства», – повідомив Порошенко.

Підсумки квітня: які обіцянки встигли виконати політикиСлово і Діло розбиралось, як політики виконували свої квітневі обіцянки. З ними впоралися Тимошенко та Пашинський.

Ще 17 проектів законів до парламенту вніс Кабмін, але все-таки більшу частину – 103 документи – підготували нардепи.

Традиційно лідерами за кількістю поданих до Ради законопроектів стали члени фракції «Блоку Петра Порошенка», які підготували 45 законодавчих ініціатив. До трійки переможців у квітні також увійшли нардепи від БПП Роман Мацола та Андрій Шинькович, які розробили по 13 законопроектів, а також Михайло Довбенко, що подав 12 документів. Сергій Рудик та Роберт Горват написали по 11 документів.

Буквально на один законопроект менше підготували в «Народному фронті». Із 44 проектів законів Хвіча Мепарішвілі підготував 9, Валерій Лунченко став автором 8, а ще 6 документів підготував Андрій Іванчук.

Представники «Самопомочі» внесли до Ради 30 проектів законів, а рекордсменом серед своїх колег у квітні став Іван Мірошниченко, який написав 11 законодавчих ініціатив.

Законотворча діяльність фракції «Батьківщини» вилилася в 27 зареєстрованих проектів законів. Представники групи «Відродження» написали 25 проектів законів, «Воля народу» – 24, «Опоблок» – 19. Серед позафракційних парламентарів більше за всіх займалися розробкою нових законів Євген Мураєв (9 законопроектів), Ірина Геращенко (8) та Ірина Констанкевич (5).

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» розбиралось, як політики впоралися зі своїми обіцянками в квітні.

Що політики мають зробити в травні – на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: