МВФ дав прогноз зростання реального ВВП України

Читать на русском
Міжнародний валютний фонд вже переглянув темпи приросту українського ВВП, новий прогноз виявився дуже обнадійливим.

Міжнародний валютний фонд вже переглянув темпи приросту українського ВВП, новий прогноз виявився дуже обнадійливим.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в статті «Дзеркала Тижня».

МВФ готовий піти на поступки, якщо Рада створить Антикорупційний суд – ПарубійГолова українського парламенту розповів, на які поступки готовий піти МВФ в разі створення Антикорупційного суду.

Автор зазначає, що за умовами випуску VRI (реструктуризовані борги України), інвестори претендують на частину приросту реального ВВП (з урахуванням інфляції), що перевищить показник у 3% в 2019-2038 рр., за умови, що номінальний ВВП (без урахування інфляції) буде більше 125,4 млрд доларів.

«МВФ переглянув прогноз на 2019 рік, збільшивши номінальний ВВП з 118,8 млрд до 126,7 млрд доларів. Навіть прогноз реального ВВП, який, згідно з очікуваннями МВФ, навпаки, повинен знизитися з 3,5% до 3,3%, сприятливий для власників VRI», - йдеться в статті.

«І якщо ці прогнози виправдаються, виплати за VRI почнуться не в 2020, а в 2019 р. тобто наше боргове навантаження знову зросте, що затьмарить загальну радість від приросту ВВП», — підкреслює оглядач.

Як повідомлялося, Україна і МВФ продовжують переговори щодо приїзду місії МВФ до Києва для подальшої співпраці в рамках програми.

Раніше у МВФ назвали основні загрози світовій економіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: