В Україні вшанували пам'ять героїв Чорнобильської АЕС

Читать на русском
Чорнобильська катастрофа вплинула на мільйони людей, призвела до тяжких екологічних, соціально-економічних наслідків не лише для України, але й для Європи.

Президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман та секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у четвер, 26 квітня, вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Роковини Чорнобильської катастрофи: 32 обіцянки політиківРівно 32 роки тому сталася аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Слово і Діло зібрало обіцянки політиків на цю тему.

Також повідомляється, що в Прип'яті рівно о першій годині 24 хвилини – саме тоді, 32 роки тому, стався вибух на атомній станції, люди запалили 32 свічки.

Пізніше більш ніж сто свічок запалили й у вікнах будинків навколо площі, в тому числі в готелі, палаці культури та в декількох колишніх житлових будинках.

Також у Києві вночь на 26 квітня відбулося покладання квітів до Меморіального кургану Героям Чорнобиля.

Також Порошенко в Twitter написав, що Україна і весь світ ніколи не забудуть жахлива подія 26 квітня 1986 року. За його словами, Чорнобильська зона має стати місцем нових прогресивних технологій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: