Порошенко розповів про унікальний об'єкт на ЧАЕС

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко повідомив, що підготовка до введення в експлуатацію промислового комплексу з прийому та переробки твердих радіоактивних відходів в зоні відчуження на ЧАЕС йде повним ходом.

Президент України Петро Порошенко повідомив, що підготовка до введення в експлуатацію промислового комплексу з прийому та переробки твердих радіоактивних відходів в зоні відчуження на ЧАЕС йде повним ходом.

Як інформує «Слово і Діло», про це він сказав у своєму зверненні у зв'язку з Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Він зазначив, що українська сторона разом із зарубіжними партнерами працює над удосконаленням нового унікального об'єкту укриття на ЧАЕС.

«В екстремальних радіаційних умовах була здійснена реконструкція всіх існуючих систем захисного контуру і контролю об'єкта, в тому числі систем вентиляції та пожежогасіння, тривають роботи з підготовки до введення в експлуатацію промислового комплексу, призначеного для прийому і переробки твердих радіоактивних відходів, накопичених за час існування станції», - повідомив президент.

Також Порошенко подякував «всім небайдужим», які надають підтримку Україні в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Чорнобильська трагедія 31 рік потому. Що Ви знаєте про аварію на ЧАЕС? ТЕСТАварія на ЧАЕС стала однією з найбільших техногенних катастроф людства, але вона досі оповита численними легендами й неодноразово ставала предметом спекуляцій. Пропонуємо перевірити свої знання за допомогою простого тесту.

«Крок за кроком ми спільно реалізуємо низку важливих проектів з безпеки і екологічних проектів для гарантованого перетворення зони відчуження в перспективну, корисну територію», - сказав президент.

Раніше повідомлялося, що Чорнобильська АЕС планує ввести в експлуатацію завод з переробки рідких радіоактивних відходів (РАВ) в грудні поточного року.

Як відомо, в Чорнобильській зоні в четвер, 9 листопада, стартували роботи зі зведення сховища ядерних відходів.

Нагадаємо, в Україні посилять покарання за незаконне відвідування ЧАЕС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: