ФСБ проводить нові обшуки у кримських татар

Читать на русском
ФСБ проводить масові обшуки в житлових будинках кримських татар в анексованому Криму в четвер, 26 квітня.

ФСБ проводить масові обшуки в житлових будинках кримських татар в анексованому Криму в четвер, 26 квітня.   Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, пише «Слово і Діло».

Питання Криму. Чубаров розповів про зміни до КонституціїДо Конституції України мають бути внесенні зміни у питанні самовизначення кримськотатарського народу.

За його словами, обшуки почалися із самого ранку. Представники ФСБ вторглися до будинків кримськотатарських підприємців, меценатів, активістів кримськотатарського національного руху Алі Барієва, Асана Барієва, Ремзі Веліляєва, Ресуля Веліляєва, Екрема Веліляєва, Зери Веліляєвої, а також до їхніх дорослих дітей, які проживають окремо.

Чубаров повідомив також, що одночасно обшуки проводяться в інших регіонах Криму: в приміщеннях виробничих баз і десятків фірмових магазинів провідної кримської фірми з дистрибуції продуктів харчування «КримОпт», що належить братам Веліляєвим.

Він уточнив, що в Білогірську біля офісу «КримОпту» зібралися близько 400 осіб. Зараз і до інших місць проведення обшуків прибувають кримські татари.

«У всіх місцях проведення обшуків зосереджені значні сили спецпідрозділів, оснащених стрілецькою зброєю, встановлені оточення за периметром місць проведення обшуків. Операцією керують співробітники ФСБ Росії», – наголосив Чубаров.

Раніше співробітники ФСБ Росії затримали в анексованому РФ Криму 41-річного громадянина України, якого намагаються звинуватити в зберіганні зброї та наркотиків.

Також у ФСБ прокоментували затримання українця на кордоні з Кримом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: