Ситник пов'язав затримання співробітника СБУ зі справою Пімахової

Читать на русском
В Антикорупційному бюро пов'язали нещодавнє затримання співробітника спецслужби зі спецоперацією НАБУ в міграційній службі.
Затриманий співробітник СБУфото: прес-служба НАБУ

Детективи НАБУ затримали начальника одного з підрозділів Лівобережного міжрайонного відділу Головного управління СБУ в місті Києві та Київській області Олександра Карамушка на одержанні 47,5 тисяч доларів неправомірної вигоди в рамках продовження зірваної операції щодо колишньої першої заступниці голови Державної міграційної служби Діни Пімахової.

Про це на брифінгу заявив директор Бюро Артем Ситник, повідомляє «Слово і Діло».

«З приводу вчорашніх подій ... Чим цікава ця справа? Ця справа є продовженням тієї операції, яка була зірвана працівниками Департаменту «К» СБУ в грудні 2017 року», – наголосив Ситник.

За його словами, попри зірвану операцію, співробітники другого підрозділу детективів під прикриттям виконують свою роботу й затримання співробітника СБУ є продовженням тієї спецоперації.

Директор НАБУ додав, що затриманий працівник СБУ з кожної особи, яка отримала на підставі фейкових документів посвідку на тимчасове або постійне проживання в Україні, вимагав 3 тисячі доларів.

«Чому ж Департамент «К» СБУ так вперто хотів зірвати спецоперацію НАБУ? Вчорашня справа дала відповідь. Тому що Департамент «К» не має бажання боротися й протидіяти незаконній міграції, а навпаки, багато в чому сприяє», – підкреслив Ситник.

За його словами, в розмовах, які були зафіксовані НАБУ, дуже часто згадується найвище керівництво цього департаменту СБУ.

Нагадаємо, в НАБУ розповіли деталі затримання працівника СБУ й показали фото.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: