Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Сабашук пообіцяв побудувати близько 500 квартир в мікрорайоні «Південний» для учасників АТО, молоді, ветеранів війни та чорнобильців

2 вересня 2016 року народний депутат України Петро Сабашук пообіцяв побудувати близько 500 квартир в мікрорайоні «Південний» (Запоріжжя) для учасників АТО, молоді, ветеранів війни та чорнобильців. За словами депутата, будівництво має розпочатись вже за місяць та може бути завершене цього року (відео:12:15-13:15).
Не виконано
Сказано 2 вересня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=KmPU_Qm5BZg
  • http://tv5.zp.ua/ru/news/list/v-yuzhnom-mikrorajone-zaporozhjya-startovalo-stroiteljstvo-zhilogo-kompleksa-veteran
  • Лист Запорізької міської ради від 29 січня 2018 року

Результат

У грудні Петро Сабашук повідомив про хід будівництва двох житлових будинків на 500 квартир для учасників бойових дій, ветеранів війни, молодих сімей та переселенців. Депутат анонсував завершення вказаного будівництва в найближчі терміни – до кінця 2017 року (відео).

Наприкінці 2017-го ми направили запит народному депутату. Не отримавши відповідь, останній був адресований до Запорізької міської ради. Згідно наданої нам відповіді заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Олексієм Бородаєм стало відомо, що по будинку у вказаному районі виконавчий комітет рішення щодо прийняття до комунальної власності квартир не ухвалював. Рішення щодо надання житла учасникам бойових дій, ветеранам війни, які перебувають на квартирному обліку також ухвалені не були.

Обіцянку вважаємо невиконаною, оскільки у 2017 році депутату не вдалося побудувати обіцяний будинок для мікрорайоніу «Південний».