Турчинов анонсував випробування ракетної системи «Вільха», що б’є на 120 кілометрів

Читать на русском
Турчинов зазначив, що після державних випробувань цим комплексом будуть забезпечені українські Збройні сили.

На початку 2018 року відбудуться державні випробування української ракетної системи залпового вогню «Вільха».

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов під час ознайомлення з виробничим майданчиком компанії «Артем», де виготовляють корпусні деталі для «Вільхи», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Ми плануємо вже державні випробування на початку року. І після державних випробувань цим комплексом будуть забезпечені українські Збройні сили», – сказав Турчинов.

Секретар РНБО також зазначив, що ракети українського виробництва для систем залпового вогню вже надходять до війська.

Ракетний комплекс «Вільха» за тактико-технічними характеристиками перевершує ракетний комплекс «Точка-У», максимальна дальність ураження якого становить 120 км. Усі складові ракети «Вільха» вироблені в Україні, зокрема нова система управління, нове ракетне паливо та нова бойова частина.

Одна з особливостей нового ракетного комплексу – система керування ракетою, що передбачає корекцію польоту ракети завдяки імпульсним двигунам. Ракета здатна нести різні бойові частини залежно від призначення.

Раніше на Київщині випробовували новий бойовий БПЛА з двома ракетами. Також відбулися успішні військові випробування дефіцитних боєприпасів, вироблених на українських підприємствах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: