У РНБО розповіли про випробування ракетної системи «Вільха»

Читать на русском
Закінчити випробування ракетної системи «Вільха» та почати будівництво ракетного комплексу потрібно в 2018 році.

Секретар РНБО України Олександр Турчинов повідомив, що вже в наступному місяці пройдуть державні випробування ракети Вільха, закінчити які в АП наказали в 2018 році.

Про це він заявив після відкриття Центру реагування на кіберзагрози, повідомляє прес-служба РНБО, пише «Слово і Діло».

«Ми очікуємо в березні місяці державні випробування. І після того, як вона буде взята на озброєння, буде розпочато серійне виробництво», - сказав Турчинов.

Він підкреслив, що «наша Вільха унікальна, вона краще, ніж російського аналогу Смерч».

«Вже є запит на неї з-за кордону. Але в першу чергу ми повинні забезпечити потужною зброєю нашу армію», - додав Турчинов.

Останній раз випробування проходили в грудні минулого року.

Тоді під час випробувань перевірялася високоточна система наведення, уточнення балістичних характеристик, ефективність нового твердого ракетного палива і надійність ураження цілі бойовою частиною ракети.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє забезпечити відновлення протиповітряної оборони у 2016 роціСказано 13 листопада 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Також, відомо, що на заводі Артем в Києві вже запущена технологічна лінія з виробництва корпусів ракет. Устаткування лінії – турецьке.

Як повідомлялося, в кінці січня в Україні випробували крилату ракету наземного базування Нептун абсолютно власного виробництва.

За даними порталу, ще три роки тому Олександр Турчинов заявив, що пріоритетним завданням для Збройних сил України буде відновлення протиповітряної оборони держави. Повний перелік його обіцянок - за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: