Розенко уточнив функції Міністерства ветеранів

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що питання створення Міністерства у справах ветеранів все ще актуальне.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що питання створення Міністерства у справах ветеранів досі актуальне.   Як інформує «Слово і Діло», таку думку він озвучив на конференції у вівторок, 24 квітня.

Маневр примирення: для чого створюють Міністерство у справах ветеранівУже невдовзі в Україні може з’явитися нове Міністерство у справах ветеранів. Чи справді держава почала піклуватися про своїх громадян, чи в такому кроці є ще якийсь задум, розмірковував політолог Олександр Радчук.

«Безумовно, питання створення Міністерства вже дозріло й перезріло. Але нам необхідно не допустити створення міністерства в тому статусі, який має Державний комітет у справах ветеранів. Зміна вивіски малоефективна, нам необхідно створити міністерство, щоб завести в нього функціонал з усіх відомств», – сказав він.

Розенко нагадав, що на сьогодні держава встановила статуси й разові виплати учасникам бойових дій.

«А картина взаємодії держави з учасниками бойових дій неідеальна. Є маса невирішених питань, зокрема взаємодії ветеранів та учасників АТО з місцевими органами влади. У нас, згідно із законодавством, низка соціальних, побутових та інших програм покладена на місцеві органи влади», – нагадав він.

Своєю чергою представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко зауважила, що кожен учасник бойових дій потребує державної підтримки.

«340 тисяч громадян, які після посттравматичного синдрому отримали гіпертрофоване відчуття відповідальності в мирному житті, потребують допомоги. Держава, яку захистили наші чоловіки, має захистити їх від проблем, з якими вони залишилися наодинці», – зазначила Луценко.

Як відомо, 27 лютого Верховна Рада ухвалила постанову, якою просить Кабінет Міністрів створити Міністерство у справах ветеранів.

Нагадаємо, Розенко не встиг провести перерахунок пенсіївсім військовим пенсіонерам до початку квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: