Польоти до Криму. Менеджерам авіакомпаній загрожує до 5 років позбавлення волі

Читать на русском
Служба безпеки України розслідує порушення менеджментом російських авіакомпаній правил міжнародних польотів і порядку в'їзду до анексованого Криму.

Служба безпеки України розслідує порушення менеджментом російських авіакомпаній правил міжнародних польотів і порядку в'їзду до анексованого Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у відповіді СБУ на запит «РБК-Україна».

«Слідчим відділом Головного управління СБ України в Автономній Республіці Крим (з дислокацією в місті Херсоні) здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками скоєння злочинів, передбачених частиною 2 статті 332-1 (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї) і статтею 334 (порушення правил міжнародних польотів) Кримінального кодексу України», – зазначається у відповіді СБУ.

В СБУ повідомили виданню, що «в рамках кримінального провадження досліджуються обставини порушення службовими особами іноземних авіакомпаній правил міжнародних польотів та порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою заподіяння шкоди інтересам держави».

Як повідомляється, наразі встановлено понад 100 тисяч фактів порушення порядку використання повітряного простору України над тимчасово окупованою територією України – АР Крим, які зафіксовані Державним підприємством обслуговування повітряного руху України.

Таким чином, відповідно до санкцій вказаних статей, менеджерам російських авіакомпаній за вищевказані порушення загрожує до п'яти років позбавлення волі. Крім того, як повідомили «РБК-Україна» в СБУ, з метою залучення суб'єктів авіаційної діяльності РФ до адміністративної відповідальності за порушення повітряного простору України Державіаслужбою України вживаються заходи щодо накладення та стягнення штрафних санкцій за вчинені правопорушення.

Нагадаємо, польська авіакомпанія відкриє новий рейс в Україну.

Раніше в «Борисполі» назвали головних авіаконкурентів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: