Польща повідомила про два вибухи в літаку Качинського

Читать на русском
Польська підкомісія, що повторно розслідує причини аварії під Смоленськом Ту-154М, ухвалила рішення анулювати перший офіційний звіт про причини трагедії.

Польська підкомісія, що повторно розслідує причини аварії під Смоленськом Ту-154М, ухвалила рішення анулювати перший офіційний звіт про причини трагедії.

Той документ був представлений Державною комісією з розслідування авіаційних подій в липні 2011 року, пише «Слово і Діло».

Польські слідчі заявили про «надсекретні» факти щодо Смоленської катастрофиСпецслужби Польщі повідомили про таємну заяву, яка пов'язана з катастрофою президентського літака під Смоленськом.

При цьому, як уточнив голова підкомісії Антоні Мацеревич, на цей момент «немає офіційної позиції польської держави щодо цієї трагедії до моменту появи звіту підкомісії».

Він додав, що ануляція звіту від 2011 року була проведена «на підставі рішення підкомісії» та беручи до уваги те, «що звіт (Єжи) Міллера містить фальшиві тези і був створений в умовах політичного тиску», повідомляє ТАСС.

Тим часом, за даними Onet.Wiadomosci, експерти прийшли до висновку про два вибухи на борту літака, який нібито був знищений ще в повітрі, а розміщення тіл на землі чітко вказує на те, що вони почали випадати з літака, перш ніж той впав на землю.

Мацеревіч заявив також про нові докази в цій справі і даних 150 прямих свідків. За його словами, реконструкцію уламків літака дозволили здійснити «тисячі фотографій і відеозаписів».

Експерт підкомісії Френк Тейлор в свою чергу дорікнув Росії за недостатньо ретельне розслідування.

«Росіяни не враховували низку важливих аспектів аналізу аварії, в першу чергу вони не проводили реконструкцію події», - сказав він.

Технічний звіт уже був представлений сім'ям жертв загиблих, а в середу його відправили в прокуратуру.

Напередодні Мацеревіч заявив, що всі пасажири лайнера загинули в результаті вибуху в центральній частині крила, яка з'єднує праву і ліву площини.

Катастрофа під Смоленськом сталася 10 квітня 2010 року, загинули всі 96 пасажирів лайнера, в тому числі президент Польщі Лех Качинський. У Варшаві й раніше заявляли про можливі вибухи на борту і причетності Росії до краху літака, проте президент РФ Володимир Путін назвав це нісенітницею.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: