У «Борисполі» назвали головних авіаконкурентів

Читать на русском
Сім повітряних європейських гаваней можуть стати конкурентними хабами для аеропорту Бориспіль.

Сім повітряних європейських гаваней можуть стати конкурентними хабами для аеропорту «Бориспіль».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив перший заступник гендиректора аеропорту «Бориспіль» Євген Дихне, передає ЦТС.

Головними суперниками на ринку в адміністрації підприємства вважають аеропорти Стамбула й Москви («Шереметьєво»). Аеропорти Франкфурта, Мюнхена, Відня, Варшави та Праги можуть стати потенційними конкурентами.

Всі названі аеропорти конкурують або конкуруватимуть із «Борисполем», зважаючи на наявність у них сильної базової авіакомпанії: Москва – «Аерофлот», Стамбул – Turkish Airlines і т.д.

Втім, за словами Дихне, аеропорт «Бориспіль» уже служить хабом не лише для жителів України, а й інших країн.

«Минулого року ми обслужили 10,5 мільйонів пасажирів. Ми є реальними конкурентами й можемо пишатися своїм становищем на європейському ринку. Ми домінуємо на багатьох напрямках. Зокрема, в напрямку зі Сходу до Європи для деяких країн (Ізраїль, Грузія) ми є одним із пріоретних аеропортів пересадки. За це варто боротися», – зазначив він.

Два найбільших лоукостери готові зайти до «Борисполя»Британський лоукостер EasyJet і німецький Germanwings зацікавлені відкрити рейси з міжнародного аеропорту Бориспіль.

Як повідомлялося, концепція розвитку аеропорту «Бориспіль» до 2045 року передбачає знесення терміналу В.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян озвучив ідею про розробку загальнодержавної програми будівництва нових аеропортів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: