У Гройсмана розповіли, як змінилися зарплати держслужбовців

Читать на русском
Кабмін запровадив для державних службовців нову модель оплати праці, ліквідувавши зокрема низку надбавок.

Кабмін запровадив для державних службовців нову модель оплати праці, ліквідувавши зокрема низку надбавок.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну, пише «Слово і Діло».

Нове підвищення мінімалки: в чому ризик та чи прискорить це інфляцію?Міністр соцполітики вважає, що є підстави для підвищення мінімальної зарплати вже сьогодні. Чи так це та чи не буде наслідків, розбирались експерти.

Зокрема, такі дані містить Звіт про виконання у 2017 році Стратегії реформування державного управління на 2016 - 2020 роки.

«На виконання Закону Про державну службу в 2017 році ліквідовано надбавки за знання та використання в роботі іноземної мови, доплату за науковий ступінь кандидата або доктора наук, надбавку за почесне звання заслужений», - йдеться у звіті.

Також наголошується, що в період до 2020 року посадові оклади повинні повністю замістити стимулюючі виплати і створити рівні умови оплати в рамках однієї групи державних службовців.

Також у звіті повідомляється, що згідно з даними незалежного дослідження, Україна має конкурентний рівень заробітних плат держслужбовців на місцевому рівні. На центральному ж рівні, особливо на керівних посадах, розмір заробітної плати на держслужбі значно нижчий, ніж у приватному секторі.

Також у доповіді повідомляється, що на 2019 рік нова комплексна система оплати праці. Відзначається, що завданням нової системи стане приведення оплати праці держслужбовців у відповідність із нормами Закону України Про державну службу.

Нагадаємо, в МВФ заявили про відсутність можливостей для збільшення витрат державного бюджету на підвищення мінімальної зарплати в 2018 році.

Як повідомлялося, згідно з прогнозом Мінекономрозвитку, середньорічна мінімальна заробітна плата українців складе в 2019 році 4600 грн, в 2020-м - 5400 грн, а в 2021-м - 6200 грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: