Прокурор розповів, як член ВРП уникнув обшуків

Читать на русском
Член Вищої ради правосуддя зміг уникнути обшуків у кримінальній справі через недоторканність згідно з положенням про почесні консульства.

Член Вищої ради правосуддя Павло Гречківський зміг уникнути обшуків у кримінальній справі через недоторканність згідно з положенням про почесні консульства.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив прокурор Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Дмитро Вакаров, ідеться в розслідуванні програми «Схеми».

Заборона «маски-шоу»: нові правила для силовиківНорма про обов'язкову відеофіксацію правоохоронцями обшуків набула чинності. При проведенні обшуку житла або іншого приміщення має обов'язково бути присутнім адвокат.

«Була нагальна необхідність проведення обшуків у приміщеннях, але разом із тим, коли ми дійшли до тих приміщень і з’ясували, що це консульські приміщення, то там не проводився обшук, бо отримані там докази могли бути визнані судом недопустимими. Під час досудового розслідування не проводився обшук у приміщеннях, які використовував почесний консул Мальти», – розповів Вакаров.

Нагадаємо, Павло Гречківський – член Вищої ради правосуддя, органу, який призначає й звільняє суддів. Водночас він є почесним консулом Республіки Мальта в Києві.

У Шевченківському районному суді Києва розглядають справу, яка стосується самого Гречківського. Ідеться про вимагання 500 тисяч доларів за незаконний вплив на судовий процес під час розгляду господарської справи.

Сам Павло Гречківський розповів ЗМІ, що питання потрібно ставити прокуратурі, а не йому.

Захист приміщень від обшуків – не єдина перевага, яку надає статус почесного консула. Журналісти також з’ясували, що Павло Гречківський користується автівкою Ауді А8, яка є власністю почесного консульства Республіки Мальта в Києві. Гречківський не вніс її до майнової декларації й зазначив, що користується авто у вільний від роботи час.

Нові обшуки в «Укрзалізниці». Що шукають СБУ та ГенпрокуратураСБУ Генпрокуратура за раніше відкритою кримінальною справою проводять обшуки в приміщенні офісу ПАТ Укрзалізниця в Києві.

«Якщо є якісь у НАЗК до мене проблеми – будь ласка, в установленому порядку звертайтеся. У вільний від роботи час я користуюся автівкою. Моя позиція така, що відповідає чинному законодавству», – відреагував почесний консул Мальти.

Нагадаємо, НАБУ розслідує факти можливого незаконного збагачення екс-голови ДПСУ.

Також НАЗК розпочало нові перевірки е-декларацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: