Реконструкція Чернелівського водогону в Хмельницькому так і не завершилась, як обіцяв Лабазюк

Читать на русском
Мажоритарник не виконав обіцянку сприяти завершенню будівництва нової гілки водогону в Хмельницькому.
Сергій ЛабазюкСлово і Діло

Народний депутат України Сергій Лабазюк провалив обіцянку сприяти завершенню реконструкції Чернелівського водогону, який забезпечує водою Хмельницький.

Таку обіцянку він дав 14 січня 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

«Дуже гостро стоїть питання належного водопостачання регіону, оскільки реконструкція Чернелівського водогону ще не завершилась і є велика проблема з будівництвом водоочисних споруд. Питання потрібно вирішувати обов’язково через те, що водогін забезпечує питною водою весь Хмельницький, а чинний прокладали ще півстоліття тому», – заявив Лабазюк.

Сергій ЛабазюкНародний депутат України

Водогін у селі Чернелівка Красилівського району на 80% забезпечує водою мешканців Хмельницького. Станом на квітень 2018 року збудовано 17 км водогону, а це половина його загальної протяжності. В 2015 році почалося будівництво другої черги водогону, проте грошей для завершення реконструкції не вистачило.

Хмельницька міськрада запланувала добудувати водогін до кінця 2018 року. Принаймні такі терміни вказані в плані дій із реалізації стратегії розвитку Хмельницького на 2017-2020 роки, який виносився на затвердження сесії міськради в травні 2017 року. За словами мера Хмельницького Симчишина, для завершення реконструкції водогону необхідно 220 мільйонів гривень.

У Хмельницькій міськраді «Слову і Ділу» повідомили, що загалом на будівництво другої черги водогону було виділено 50,7 мільйона гривень: в 2014 році – 30,6 мільйона гривень; у 2017 році – 20,1 мільйона гривень.

Щодо особистої участі народного депутата Лабазюка у вирішенні питання будівництва Чернелівського водогону, то фінансовому управлінню Хмельницької міськради нічого про це невідомо. Таку ж відповідь ми отримали з ДКП «Хмельницькводоканал».

Згідно з листом від Хмельницької ОДА, протягом 2017 року до обласної адміністрації не надходили звернення від Лабазюка про виділення коштів на завершення робіт по реконструкції Чернелівського водогону.

Оскільки водогін все ще не добудований, а в усіх причетних до його будівництва інстанціях нам повідомили, що нардеп Лабазюк не виявляв активності в тому, щоб прискорити завершення цього проекту, обіцянку нардепа вважаємо невиконаною.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Лабазюк дав 49 обіцянок, з яких 11 виконав, а 22 – провалив.

Нагадаємо, мер Хмельницького заперечує причетність Лабазюка до будівництва водогону.

Рейтинг відповідальності мажоритарників Хмельницької області – на інфографіці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: