Попри ініціативу Лабазюка, в Україні продовжують закривати школи

Читать на русском
Обіцяний народним депутатом Сергієм Лабазюком мораторій на закриття загальноосвітніх навчальних закладів не працює: тільки у Хмельницькій області, які він представляє, за 3 роки закрити 47 шкіл.
Сергій ЛабазюкФото: asn.in.ua

Освітня реформа, що передбачає закриття малокомплектних шкіл, завадила народному депутату Сергію Лабазюку виконати обіцянку щодо запровадження мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів.

Її член групи «Воля народу» над у своїй передвиборчій програмі ще у вересні 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

«Наполягатиму на виконанні прийнятої ВР мною розробленої постанови про встановлення мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів державної і комунальної форм власності та закону про введення мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров’я», – зазначив тоді він.

У лютому 2015-го народний депутат навіть зареєстрував у парламенті зміни до проекту постанови «Про встановлення мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів державної і комунальної форм власності». Незважаючи на це, станом на 12 квітня запропоновані нардепом законодавчі зміни досі очікували на розгляд.

Між тим, за період із 2014-го по квітень 2017 років лише у Хмельницькій області були закриті 47 загальноосвітніх шкіл. Частина з них розташовані у 188-му мажоритарному окрузі, який у парламенті й представляє Лабазюк.

Враховуючи те, що за 3 роки депутат так і не зміг пролобіювати обіцяні законодавчі зміни, тоді як у країні тривав процес закриття навчальних закладів, «Слово і Діло» надає цьому зобов’язанню статус «не виконано».

Всього в досьє Лабазюка 43 обіцянки, з яких він поки що виконав тільки 9. У рейтингу відповідальності українських парламентарів він лише на 254-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: