Луценка чекають у суді через скандальну рекламу

Читать на русском
Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження щодо законності демонстрації на радіо й телебаченні рекламних роликів про діяльність генерального прокурора Юрія Луценка.

Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження щодо законності демонстрації на радіо й телебаченні рекламних роликів про діяльність генерального прокурора Юрія Луценка.

Про це повідомляє Центр протидії корупції, який подав відповідний позов, передає «Слово і Діло».

ЦПК скаржиться на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення за те, що вона надала статус соціальної рекламі «Виконуємо закон. Встановлюємо справедливість», де хвалять Луценка, й таким чином дозволила транслювати її безкоштовно.

«Треті особи в справі – генеральний прокурор Юрій Луценко та громадська організація «Українська антикорупційна асоціація», – йдеться в повідомленні.

Підготовче засідання призначили на 1 червня.

Активісти стверджують, що реклама має радше ознаки політичної, а не соціальної, адже пропагує позиції генпрокурора для впливу на потенційних виборців, містить маніпуляції та спроби вплинути на глядача, використовує офіційну назва державного органу, містить зображення герба та прапора України.

«Реклама містить відеофрагменти із зображенням генерального прокурора Юрія Віталійовича Луценка, прізвища та імені генерального прокурора Юрія Віталійовича Луценка, державну символіку (державний прапор України), символіку прокуратури, що заборонено», – йдеться в позові.

«На нашу думку, Нацрада не мала права назвати прокурорський піар соціальною рекламою. Використовувати посаду генерального прокурора для політичного піару неприпустимо. Ми б подали позов безвідносно прізвища генпрокурора. За таке зловживання службовим становищем потрібно нести відповідальність», – пояснює судову скаргу голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Раніше повідомлялося, що Луценко просить Францію видати начальника «тітушок».

Також генпрокурор розповів, коли провадження на нардепів дійдуть до Ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: