Луценко повідомив, хто забрав частину повноважень Холодницького

Читать на русском
Голова САП Назар Холодницький пішов у відпустку, а його обов'язки виконують заступник і голова ГПУ.

Голова САП Назар Холодницький пішов у відпустку, а його обов'язки виконують заступник і голова ГПУ.

Як пише «Слово і Діло», про це генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив на брифінгу в понеділок, 16 квітня.

Наскільки вагомий компромат на Холодницького та що може йому загрожувати?НАБУ оприлюднило фрагменти розсекречених матеріалів негласних слідчих дій, проведених у робочому кабінеті керівника САП Назара Холодницького.

За словами генпрокурора, голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вирішив піти у відпустку й гарантував, що надасть пояснення й працюватиме із Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів.

«САП керує наразі перший заступник Холодницького (Максим Грищук – ред.), але тут є одна дуже специфічна ситуація», – сказав він.

Луценко пояснив, що заступник виконує не всі обов'язки голови, а лише ті, які стосуються діяльності безпосередньо САП. Повноваження ж Холодницького як заступника генпрокурора частково взяв на себе сам Луценко, оскільки його заступники чи будь-хто інший з ГПУ не мають права виконувати цю роботу.

«Це дуже маленькі функції, наприклад, підписи за підозрами щодо окремої категорії підозрюваних», – зазначив генпрокурор.

Він розповів, що зокрема підписав підозру в корупції адвокату заступника Вінницької регіональної прокуратури, який разом із чиновником вимагав хабара.

За словами Луценка, також за відсутності Холодницького він підписуватиме зміни в складі групи прокурорів.

Водночас, наголосив голова ГПУ, є частина повноважень Холодницького, які не може виконувати навіть генпрокурор. З цього приводу Луценко дорікнув законодавству, що не дає можливості іншим чиновникам повноцінно виконувати обов'язки голови САП на час його відсутності.

Раніше Луценко заявив, що не втручатиметься в перебіг дисциплінарного розслідування щодо очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

У березні з'ясувалося, що в кабінеті голови САП Холодницького було встановлене прослуховування. «Жучки» нібито були прикріплені до стінки акваріума. Їх встановили на початку лютого, а виявили 6 березня. З’ясувалося, що справу щодо Холодницького веде Генпрокуратура із застосуванням обладнання НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: