Безпілотник США провів розвідку біля північних кордонів РФ

Читать на русском
Стратегічні безпілотники цього типу, здатні перебувати в повітрі протягом 30 годин і літати на висоті до 18 тис.метрів.

Стратегічний безпілотний літальний апарат ВВС США RQ-4B Global Hawk, здатний вести розвідку на декілька сот кілометрів у глибину території противника, здіснив тривалий політ поблизу Мурманської області.

Це випливає з моніторингових даних західних авіаційних ресурсів, пише «Слово і Діло».

Наступ на Донбасі: чи наважиться Кремль та чого побоюються бойовикиУ МЗС України побоюються, що останні події в Сирії можуть змусити Росію перейти в наступ на Донбасі. Чи є ризик ескалації, розбирались експерти.

За їхніми відомостями, важкий американський безпілотник із бортовим номером 10-2043, що вилетів із авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія ще в п'ятницю, провів декілька годин у російських берегів в районі Баренцева моря. Він повернувся на базу тільки під ранок в суботу, 20 квітня.

Стратегічні безпілотники цього типу, здатні перебувати в повітрі протягом 30 годин і літати на висоті до 18 тис.метрів, регулярно використовуються для проведення розвідки поблизу Калінінграда, Ленінградської і Псковської областей, Краснодарського краю, а також узбережжя окупованого Криму і територій ОРДЛО.

Західні спостерігачі відзначають, що цей же американський безпілотник із бортовим номером 10-2043 в ніч на 14 квітня перед початком ракетних ударів США, Британії та Франції щодо Сирії вів розвідку поблизу її території.

Раніше повідомлялося, що українські безпілотники патрулюють адмінкордон із Кримом.

Нагадаємо також, безпілотник США знову провів розвідку над Чорним морем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: