На Чернігівщині ліквідували схрон боєприпасів

Читать на русском
У Чернігівському районі правоохоронці виявили та ліквідували схрон зі значною кількістю різних боєприпасів, облаштований на звалищі неподалік від одного з військових об'єктів.

У Чернігівському районі правоохоронці виявили та ліквідували схрон зі значною кількістю різних боєприпасів, облаштований на звалищі неподалік від одного з військових об'єктів.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Чернігівської області, передає «Слово і Діло».

«12 квітня поліція отримала інформацію про виявлення в Чернігівському районі тубуса від реактивної протитанкової гранати РПГ-18 ... Слідчо-оперативна група Чернігівського відділення поліції ГУНП в Чернігівській області спільно з вибухотехніками обстежила території біля одного з військових об'єктів району та виявила на звалищі оснащений тубус із реактивною протитанковою гранатою РПГ-18», – ідеться в оприлюдненому повідомленні.

Крім того, сапери виявили та вилучили 2 мінометні міни, 4 димові шашки, майже 1,5 тисячі набоїв до автоматичної зброї калібрів 5,45 мм і 7,62 мм, а також артилерійський постріл 3УБК10-1 із керованою протитанковою ракетою калібру 100 мм.

Вилучені боєприпаси відправили на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) – карається позбавленням волі терміном від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Раніше поліція вилучила боєприпаси під Донецьком.

Нагадаємо також, в Одеській області на залізниці знайшли боєприпаси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: