США не виключили санкцій проти Туреччини через Росію

Читать на русском
США можуть запровадити санкції проти Туреччини через купівлю російських зенітних ракетних комплексів С-400 Тріумф.

США можуть запровадити санкції проти Туреччини через купівлю російських зенітних ракетних комплексів С-400 «Тріумф».

Як передає «Слово і Діло», про це повідомив помічник держсекретаря США Уесс Мітчелл.

Трамп пообіцяв Ердогану припинити поставки зброї курдамМіністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу повідомив про нову обіцянку президента США Дональда Трампа щодо курдів.
  Він зазначив, що обмеження можуть бути запроваджені в рамках закону «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій» (CAATSA).

«Анкара стверджує, що вона погодилася на купівлю російських ракетних систем С-400, що потенційно може призвести до санкцій за статтею 231 CAATSA і негативно вплинути на участь Туреччини в програмі F-35 (винищувачі п'ятого покоління. - ред.)», цитує Уесс ТАСС.

Росія і Туреччина підписали контракт на поставку комплексів «Тріумф» в грудні 2017 року. Ця збройна угода стала найбільшою в історії двох країн.

3 квітня під час візиту в Анкару президент РФ Володимир Путін повідомив про досягнення всіх домовленостей за контрактом і про те, що на прохання турецької сторони РФ прискорить поставки комплексів.

Вашингтон неодноразово висловлював невдоволення купівлею російських ППО країною НАТО і обіцяв розглянути можливість запровадження санкцій проти Анкари. Незважаючи на це турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган обрав тверду позицію і не відмовився від придбання російського озброєння.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп розпорядився відкласти запровадження нових обмежувальних заходів відносно Росії.

А спеціальний представник Держдепартаменту США з Україною Курт Волкер заявив, що санкції проти Росії необхідно не просто зберегти, а й посилити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: