Трамп пообіцяв Ердогану припинити поставки зброї курдам

Читать на русском
Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу повідомив про нову обіцянку президента США Дональда Трампа щодо курдів.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу повідомив про нову обіцянку президента США Дональда Трампа щодо курдів.

Про це повідомляє Білий дім, пише «Слово і Діло».

Ердоган пообіцяв не затягувати військову операцію в СиріїПрезидент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що хоче швидкого завершення операції «Оливкова гілка» проти курдів у Сирії.

Глава зовнішньополітичного відомства країни розповів, що під час телефонної розмови Дональд Трамп запевнив президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана в тому, що США припинили поставки озброєння курдським формуванням, які діють у Сирії.

Трамп під час вчорашньої розмови з Ердоганом сказав: «Ми вам дали слово. Більше не постачаємо зброю курдам». Сподіваюся, що це правда», - зазначив глава МЗС Туреччини.

Відзначається, що Ердоган попросив Трампа вивести американських військовослужбовців і курдські «Загони народної самооборони» з населеного пункту Манбідж.

Як відомо, Президент США Дональд Трамп провів розмову з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом, під час якого закликав Анкару обмежити військову операцію в Сирії.

В цей момент Туреччина веде військову операцію «Оливкова гілка» проти курдського ополчення в районі Афрін сирійській провінції Алеппо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: